Start

Arabiska våren på Meg

Nu är det fem år sedan revolten i Egypten, en revolt som många ser som starten på "Den arabiska våren". Två av de främsta mellanösternkorrespondenterna – Janine di Giovanni och Cecilia Uddén – är på plats på Meg, 7-8 april.

Hallå där...

… Bo Jansson, förbundsordförande för Lärarnas Riksförbund (LR). LR tar i år över ansvaret för Molnet på Bokmässan, ett område med fokus på digitalisering och skola.

Staden breder ut sig på Bokmässan 2016

Staden på Bokmässan blir en ny mötesplats för alla som arbetar med eller har ett stort intresse för stadsbyggnad och stadsutveckling ur olika aspekter. Vad innebär den goda staden? Hur ska den byggas? Och för vem?

Anmälan öppen till Meg16

Nu kan ni anmäla er till Meg16 – 7-8 april! Bland många intressanta gäster: Googlechefen Madhav Chinnappa som arbetar med partnerskap och samarbete mellan Google och nyhetsmedier.

Vad är unikt med nutida ungersk litteratur?

Tiden rusar iväg! Det har redan gått två månader sedan Bokmässan. I år satte vi fokus på den samtida ungerska litteraturen. Vi har gjort ett fredagspaket med seminarierna som ingick i vårt tema. Här hör ni bland annat flera av Ungerns främsta författare diskutera vad som är unikt med landets litteratur.

Tack Lennart Hellsing!

En av de största inom den svenska barnlitteraturen har gått ur tiden. Lennart Hellsing (1919–2015) var en mycket kär gäst på Bokmässan genom åren, första gången 1987 och senast 2013.

Här har vi samlat alla seminarier som Lennart Hellsing var med i de senaste åren.

Grattis alla vinnare av Augustpriset!

Jonas Hassen Khemiri, Karin Bojs och Jessica Schiefauer – grattis alla vinnare av Augustpriset 2015! Samtliga tre gästade årets bokmässa. Lyssna gärna på deras seminarier.

Bok & Bibliotek byter VD

Anna Falck lämnar VD-posten på Bok & Bibliotek. Ny VD blir Maria Källsson. Efter 26 år inom Bok & Bibliotek i Norden AB, varav de senaste 15 åren som VD, har Anna Falck beslutat sig för att lämna sin post.

Loretta Napoleoni om Islamiska Staten

"IS är ett monster, men det är ett Frankensteinmonster som Väst har skapat."

Den italienska journalisten och terroristexperten Loretta Napoleoni, aktuell med boken Islamiska Staten, på seminariet "Islamiska Staten - en skrämmande framgångssaga" på Bokmässan i höstas.

Den härligt stilla tiden och ordet

Den ungerske författaren Péter Esterházy kan på grund av sjukdom inte medverka på Bokmässan 2015. Vi är glada och stolta över att han ändå har skrivit ett tal som framförs av hans svenske förläggare Svante Weyler på Bokmässans officiella invigning i dag klockan 11.00.

Läs Péter Esterházys tal här

Nyheter

Kontakt

Följ oss även på:

Jumperfabriken

Meg

Nordiska Skolledarkongressen

Hotel service

MeetX

Gothia

Incontro SV