Start

Live Podcast – här är hela listan

Live Podcast, som hade premiär för tre år sedan, har blivit en populär scen på Bokmässan. I år kunde besökarna bland annat höra Men Herre Gud! med Mark Levengood, Henrik Johnsson och Bob Hansson, ärkebiskop Antje Jackeléns egen podd och Fredagspodden med Hannah och Amanda. Nu har vi samlat alla poddar som spelades in under mässan 2015 på Soundcloud.

Fredagspodden med Hannah och Amanda finns här.

Sällan har väl ett ”Äntligen!” varit mer på sin plats

Läs Bokmässans programchef Daniel Levins hyllning till Svetlana Aleksijevitj, årets Nobelpristagare i litteratur.

Nobelpriset i litteratur till Svetlana Aleksijevitj!

Den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj har utsetts till årets Nobelpristagare i litteratur med motiveringen "för hennes mångstämmiga verk, ett monument över lidande och mod i vår tid". Aleksijevitj har medverkat flera gånger på Bokmässan, senast 2011 då hon bland annat diskuterade litteratur och yttrandefrihet i Belarus (Vitryssland).

Se seminarier från Bokmässan 2015

Missade ni något seminarium på Bokmässan 2015? UR spelade in och sände flera av dem, till exempel seminarier med Antony Beevor, Broder Daniel och Paula Hawkins. Ni hittar dem på UR Play.

Tack för i år!

Tack för i år allesammans! Nästa år är ni välkomna tillbaka 22 – 25 september. Då har vi yttrandefrihet i fokus. Här hittar ni fina bilder från Bokmässan 2015.

Manifestation för en human flyktingpolitik

Klockan 18 på fredagen hölls en manifestation för en human flyktingpolitik på Debattscenen på Bokmässan.
– Medmänsklighet är en av de största tillgångarna som vi människor har. Gör vi oss av med den tillgången blir också det rikaste samhälle väldigt snabbt väldigt fattigt, sa ärkebiskop Antje Jackelén, en av flera talare på manifestationen.

Den härligt stilla tiden och ordet

Den ungerske författaren Péter Esterházy kan på grund av sjukdom inte medverka på Bokmässan 2015. Vi är glada och stolta över att han ändå har skrivit ett tal som framförs av hans svenske förläggare Svante Weyler på Bokmässans officiella invigning i dag klockan 11.00.

Läs Péter Esterházys tal här

Nyheter

Kontakt

Följ oss även på:

Chinlit

Scandbook

MTM

Inter torget 16 sept - 10 okt

Lärarnas riksförbund 16 sept - 30 sept

MTR 16 sept - 10 okt

MTM nr 2

Jumperfabriken

Meg

Nordiska Skolledarkongressen

Hotel service