Start

Nya perspektiv på Kina

Hur påverkar exilen en människas syn på sitt hemland? I september kommer den kinesiska författaren och filmskaparen Xiaolu Guo till Bokmässan för att berätta mer om sitt perspektiv på hemlandet efter tolv år i London.

Tecknaren Catherine Beaunez i yttrandefrihetsseminarium på Bokmässan

Bokmässan 2015 kommer att ägna extra uppmärksamhet åt yttrandefrihetsfrågor. I dag, på dagen tre månader efter det fruktansvärda Charlie Hebdo-attentatet i Paris, kan vi berätta att den franska tecknaren Catherine Beaunez kommer till Bokmässan för att delta i ett seminarium om frihet och yttrandefrihet.

Mystisk massdöd utreds på Bokmässan

Den holländske författaren och journalisten Frank Westerman kommer till Bokmässan i september. Han är aktuell med sin bok Dödens dal – en reportagebok där han försöker skilja myt från verklighet kring en mystisk massdöd som inträffade för snart 30 år sedan.

Sally Green gästar Göteborg under Bokmässan 2015

Sally Green, författare till den framgångsrika Half bad-trilogin, gästar Göteborg under Bokmässan 2015.

Hallå där Anders Lange...

...kursledare på Nordisk Journalistcenter, som i samband med Bokmässan 2015 arrangerar konferensen "Den nordiske roman – samtidens spejl" för nordiska journalister.

Cirkeln – bakom kulisserna

Filmatiseringen av Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens hyllade fantasyroman Cirkeln har haft premiär. På Bokmässan i höstas berättade de - tillsammans med producenterna Benny Andersson och Cecilia Mardell och regissören Levan Akin - om arbetet med filmen.

Varsågoda, ett exklusivt behind-the-scenes-samtal.

Fina samtal på kärlekens dag!

Vad passar väl bättre än ett par samtal om kärlek på Alla hjärtans dag? Hör PO Enquist från Bokmässan 2013 om sin kärleksroman Liknelseboken. Från mässan i höstas har vi valt ett samtal mellan Sara Kadefors och Peter Sandström om hur man skriver äkta om kärlek.

Iggulden till Bokmässan i höst

Den brittiske författaren Conn Iggulden kommer till Bokmässan. Iggulden är aktuell med andra delen av sina historiska romaner om Rosornas krig.

Stöd till översättare, agenter och förläggare

Kulturrådet och Bokmässan delar ut stöd till översättare från svenska till andra språk, samt till utomnordiska förläggare och agenter som är intresserade av att besöka Bokmässan. 2014 delades stöd ut till sökande från hela 16 länder. Ansökningsperiod 16 februari - 7 maj.

Mer information finns på Kulturrådets hemsida.

25 200 kronor för vår unika guldbricka

Bokmässans Musikhjälpen-auktioner inbringade nästan 30 000 kr! Helt fantastiskt. Tack alla ni som var med och bjöd, och som har bidragit till kampen för att stoppa spridningen av hiv. Vi auktionerade ut en unik guldbricka (25 200 kr) som ger ägaren fritt inträde till Bokmässan resten av livet samt ett Göteborgspaket (4 000 kr) tillsammans med Göteborg Film Festival och Gothia Towers.

Peter Pan-pristagaren till Bokmässan!

Årets Peter Pan-pris går till bilderboken Guji Guji av Chih-Yuan Chen. I september kommer pristagaren till Bokmässan.

Lyssna på seminarier från Bokmässan 2014

Vi har lagt upp flera av seminarierna från Bokmässan 2014 på Soundcloud, till exempel samtalen med Lars Lerin, Barbro Lindgren och Siri Hustvedt. Vi lägger upp fler vartefter. Gå gärna in och botanisera.

Nyheter

Kontakt:

Bok & Bibliotek i Norden AB
412 94 Göteborg
Besöksadress: Mässans gata 20
E-postadress:
Telefon: 031-708 84 00
Fax: 031-20 91 03

Följ oss även på:

Nordiska Skolledarkongressen

Hotel service

MeetX

Gothia

Heaven 23

Incontro SV