Start

Ungerskt program på Bokmässan

Slam, visuell poesi och ljudpoesi står på agendan när flera ungerska författare kommer till Bokmässan 2014. Förutom Péter Esterházy, aktuell med romanen Esti, gästar även Róbert Hász, János Háy, Zsófi Kemény och Tibor Papp mässan.

Tom Rob Smith till Bokmässan

Tom Rob Smith slog igenom stort med romanen Child 44. Den 35-årige Londonbon är nu aktuell med Gården, en psykologisk spänningsroman, vars handling utspelar sig på landsbygden i trakterna kring Falkenberg, där författarens egna föräldrar har bott.

Hallå där...

… Fanny Bystedt, Seriefrämjandet, projektledare för Seriescenen som i år bland annat bjuder på cosplaytävling, nördfeminism och Fröding.

Conn Iggulden ställer in

Conn Iggulden kommer inte till Göteborg i år. Den brittiske författaren, som bland annat skulle ha deltagit i seminarier och montersamtal på lördag och söndag, är tyvärr tvungen att ställa in sin medverkan på Bokmässan av familjeskäl.

Uppdaterad version av Seminarieprogrammet

Seminarieprogrammet trycktes i maj, så en del saker har ändrats och tillkommit sedan dess. Här är en uppdaterad version av Seminarieprogrammet med de ändringar och tillägg som skett bland seminarierna efter tryckningen.

Bläddringsbar version av Seminarieprogrammet

Europeiska författare i litterärt café på Bokmässan

Att läsa är som bekant att resa! Hur resande och rörlighet påverkar människor och samhället i stort är ett av samtalsämnena när EUNIC för första gången bjuder in till litterärt café med författare från tolv europeiska länder på Bokmässan.

Ulf Lundell till Bokmässan 2014

Författaren, artisten och konstnären Ulf Lundell kommer till Bokmässan lördagen 27 september. Kl 14.30 – 15.45 signerar han sin roman Visenterna i Bonnierförlagens monter (B02:02).

Röster från Katalonien på Bokmässan 2014

Vid sidan av Bokmässans brasilianska fokus riktar vi i år blickarna rakt söderut mot Katalonien. I sju seminarier och ett omfattande monterprogram som fått det övergripande namnet Röster från Katalonien tar vi en närmare titt på den katalanska litteraturen.

Nu är den här – Mässtidningen!

Idag kommer Mässtidningen ut med Göteborgs-Posten! Här läser ni om allt som ingår i entrébiljetten till Bokmässan 2014: scenprogram, monterprogram och mycket annat.

Bläddringsbar version av Mässtidningen

Manifestation för fristäder

Fristadsnätverket ICORN ordnar en manifestation för yttrandefriheten och fristadsrörelsen på Internationella torget på fredag 26 september. Dagen före håller ICORN i en debatt om fristädernas hotade verksamhet.

Litteraturscenen – författarnas egen scen

På Litteraturscenen berättar en lång rad av Sveriges främsta författare om sina senaste böcker, bland andra Kajsa Grytt, Lars Andersson och Sara Kadefors. Programmet, som sträcker sig från torsdag till söndag, arrangeras av Författarcentrum och Sveriges Författarförbund.

Håkanbilder ställs ut på Bokmässan

Bilder från boken Håkan på Ullevi, som skildrar Håkan Hellströms historiska konsert på Ullevi i juni, kommer att ställas ut i kongressfoajén under Bokmässan.

Dorthe Nors tilldelas årets PO Enquist-pris

2014 års Per Olov Enquists Pris tilldelas den danska författaren Dorthe Nors. Priset delas traditionsenligt ut under Bokmässan, fredagen den 26 september på Debattscenen klockan 16.00.

Brasiliansk dramatik och poesi på Bokmässan

Som en del av det brasilianska temat sätter årets mässa extra fokus på den brasilianska poesin och dramatiken i tre tunga seminarier.

Eftervalsdebatter och diskussioner på Debattscenen

På Debattscenen märks det bland annat att det är valår i år. Flera eftervalsdebatter står på schemat, liksom bland annat diskussioner om digital övervakning, svensk och europeisk migrationspolitik och fristädernas vara eller icke vara.

Gäster, fester och andra måsten

Är du eller fyller du 30 år under Bokmässan? Ta med ditt leg så bjuder vi på entrén till Bokmässan, som i år firar 30. Här tipsar vi om gäster, fester och andra måsten som du kan uppleva under Bokmässan.

Nyheter

Kontakt:

Bok & Bibliotek i Norden AB
412 94 Göteborg
Besöksadress: Mässans gata 20
E-postadress:
Telefon: 031-708 84 00
Fax: 031-20 91 03

Följ oss även på:

Internationella torget

Axiell

Serier i undervisningen

Lärarnas Riksförbund

Jumperfabriken

Lärarförbundet

Gaffa

Tokiga bibelord

Two Souls

mat.se

The Next Chapter

Nordiska Skolledarkongressen

Hotel service

MeetX

Gothia

Heaven 23

Incontro SV