Start

Europeiska författare i litterärt café på Bokmässan

Att läsa är som bekant att resa! Hur resande och rörlighet påverkar människor och samhället i stort är ett av samtalsämnena när EUNIC för första gången bjuder in till litterärt café med författare från tolv europeiska länder på Bokmässan.

Manifestation för fristäder

Fristadsnätverket ICORN ordnar en manifestation för yttrandefriheten och fristadsrörelsen på Internationella torget på fredag 26 september. Dagen före håller ICORN i en debatt om fristädernas hotade verksamhet.

Ulf Lundell till Bokmässan 2014

Författaren, artisten och konstnären Ulf Lundell kommer till Bokmässan lördagen 27 september. Kl 14.30 – 15.45 signerar han sin roman Visenterna i Bonnierförlagens monter (B02:02).

Röster från Katalonien på Bokmässan 2014

Vid sidan av Bokmässans brasilianska fokus riktar vi i år blickarna rakt söderut mot Katalonien. I sju seminarier och ett omfattande monterprogram som fått det övergripande namnet Röster från Katalonien tar vi en närmare titt på den katalanska litteraturen.

Litteraturscenen – författarnas egen scen

På Litteraturscenen berättar en lång rad av Sveriges främsta författare om sina senaste böcker, bland andra Kajsa Grytt, Lars Andersson och Sara Kadefors. Programmet, som sträcker sig från torsdag till söndag, arrangeras av Författarcentrum och Sveriges Författarförbund.

Håkanbilder ställs ut på Bokmässan

Bilder från boken Håkan på Ullevi, som skildrar Håkan Hellströms historiska konsert på Ullevi i juni, kommer att ställas ut i kongressfoajén under Bokmässan.

Brasiliansk dramatik och poesi på Bokmässan

Som en del av det brasilianska temat sätter årets mässa extra fokus på den brasilianska poesin och dramatiken i tre tunga seminarier.

Dorthe Nors tilldelas årets PO Enquist-pris

2014 års Per Olov Enquists Pris tilldelas den danska författaren Dorthe Nors. Priset delas traditionsenligt ut under Bokmässan, fredagen den 26 september på Debattscenen klockan 16.00.

Nu är den här – Mässtidningen!

Idag kommer Mässtidningen ut med Göteborgs-Posten! Här läser ni om allt som ingår i entrébiljetten till Bokmässan 2014: scenprogram, monterprogram och mycket annat.

Bläddringsbar version av Mässtidningen

Eftervalsdebatter och diskussioner på Debattscenen

På Debattscenen märks det bland annat att det är valår i år. Flera eftervalsdebatter står på schemat, liksom bland annat diskussioner om digital övervakning, svensk och europeisk migrationspolitik och fristädernas vara eller icke vara.

Gäster, fester och andra måsten

Är du eller fyller du 30 år under Bokmässan? Ta med ditt leg så bjuder vi på entrén till Bokmässan, som i år firar 30. Här tipsar vi om gäster, fester och andra måsten som du kan uppleva under Bokmässan.

Rumänien återvänder till Bokmässan

Rumänien återvänder till Bokmässan efter den framgångsrika satsningen som temaland 2013. Årets medverkan omfattar en egen monter (C03:02), fyra seminarier samt femton övriga programpunkter.

Länge leve biblioteket!

1985 startade Bokmässan som en renodlad biblioteksmässa. Bibliotekarierna är fortfarande en av mässans viktigaste målgrupper och den inspiration de tar med sig härifrån för de vidare till biblioteksbesökare runt om i hela Sverige. I år fyller Bokmässan 30 år och då firas bibliotekarierna lite extra!

Nyheter

Kontakt:

Bok & Bibliotek i Norden AB
412 94 Göteborg
Besöksadress: Mässans gata 20
E-postadress:
Telefon: 031-708 84 00
Fax: 031-20 91 03

Följ oss även på:

Internationella torget

Axiell

Serier i undervisningen

Lärarnas Riksförbund

Jumperfabriken

Lärarförbundet

Gaffa

Tokiga bibelord

Two Souls

mat.se

The Next Chapter

Nordiska Skolledarkongressen

Hotel service

MeetX

Gothia

Heaven 23

Incontro SV