Om communityn

Varje år träffas tusentals människor för att diskutera och utforska det skrivna ordet på Bokmässan. Med Bokmässan Community vill vi skapa en lika dynamisk mötesplats som den fysiska mässan - en mötesplats som skapas av besökarna i en miljö där alla får samma möjligheter att föra fram sina tankar och knyta värdefulla kontakter.

För vem och varför?
Vi ser framför oss en plats där du som är allmänt intresserad av det skrivna ordet kan möta likasinnade på lika villkor. Kanske är du besökare, utställare, författare – eller har funderingar på att besöka Bokmässan. Som användare är du själv fri att skapa ett relevant nätverk utifrån dina intresseområden – allt från poesi till barnlitteratur eller aktuella samhällsfrågor.

Lättanvänd och lättsam
Bokmässan Community är tänkt att vara en mötesplats där även den mer ovana nätanvändaren lätt kan navigera. Därför har vi valt ett enkelt tilltal där alla kan förstå vad vi menar oavsett nät- eller communityvana.

En öppen mötesplats
Tanken är att Bokmässan Community kontinuerligt ska utvecklas för att möta användarnas behov. Nu startar vi en betaversion av Bokmässan Community. Det innebär att communityn efterhand kommer att få nya funktionaliteter. Idag vet vi inte hur den ska utvecklas, utan det sker i samspel med dig som användare.
Det vi kommer att fokusera på är att underlätta för nya samarbeten och spännande möten, både i den digitala och fysiska världen.
Innehåll
Förstasidan
av communityn är en anslagstavla där de senaste inläggen och evenemangen - samt nya medlemmar visas.
På sidan "Fritt ord" visas de senaste diskussionerna. Här kan du även söka diskussioner inom olika ämnesområden.

Du planerar din egen bokmässa med hjälp av Mässplaneraren. Här kan du söka bland de över 3300programpunkterna i urval om dag, utställare och olika kategorier. Spara din planering och fyll på efter hand. Du kan när du vill dela den med vänner och bekanta för att tipsa dem om dina favoriter på Bokmässan.

Guidelines för utställare (PDF-dokument, 385 kB) (pdf-fil)

Under fliken "Mitt nätverk" finns de aktiviteter som sker inom det egna utvalda nätverket, till exempel nätverksspecifika diskussioner. Det är också här du hittar fler kontakter till ditt nätverk. Du kan även söka på alla som är medlemmar i communityn.

Fliken "Jag" är din egen profilsida där du presenterar dig för de andra användarna och där dina senaste aktiviteter är synliga. Här kan du också göra inställningar i din profil och beskriva dina intresseområden.

Vi hoppas att du som användare tycker att Bokmässan Community är en spännande mötesplats som du kan dra nytta av och använda året om. Vi vill gärna ha dina synpunkter, tveka inte att kontakta oss med frågor och idéer på mailadressen community@bokmassan.se

Välkommen och lycka till!
Bokmässan