Välkommen till Bokmässan 2015!

Bokmässan är det största kulturevenemanget i Sverige och Norden. Med 3 000 programpunkter – seminarier, scen- och monterprogram – över 2 000 författare och föreläsare finns det mycket intressant att bevaka. Förra året fanns över 800 utställare från 27 länder på plats. 1300 journalister och fotografer var ackrediterade på Bokmässan 2014.

Bokmässan lockar författare från hela världen till Göteborg varje år och du har stora möjligheter att möta många nya, spännande författarnamn här. Här förs också de hetaste och mest aktuella samhällsfrågorna, trenderna och framtidsspaningarna upp på bordet. Många journalister hämtar inspiration på Bokmässan och får uppslag till idéer som kan användas även under resten av året. Kanske träffar du en kommande Nobelpristagare?

I år står Ungern och ungersk litteratur i fokus på Bokmässan. Vi ägnar också extra uppmärksamhet åt Röster från Island och ett yttrandefrihetstema går genom hela mässan.

Ackreditering

Ackreditering via hemsidan är nu stängd men vi ackrediterar fortfarande på plats i Press Centre.
För att underlätta ditt arbete är vi noga med att endast ackreditera dem som har uppdrag att bevaka mässan av en redaktion för en framtida publicering. Se därför till att du har intyg med dig om du önskar ackreditera dig på plats.

I år inviger vi vårt nya Press Centre på plan 2, med ingång genom Gothia Towers lobby. Det är utrustat med arbetsplatser för journalister och där finns datorer, skrivare samt allt pressmaterial som rör Bokmässan. Intervjurum ligger i anslutning till Press Centre och kan bokas på plats.

I år inviger vi vårt nya Press Centre på plan 2, med ingång genom Gothia Towers lobby. Det är utrustat med arbetsplatser för journalister och där finns datorer, skrivare samt allt pressmaterial som rör Bokmässan. Intervjurum ligger i anslutning till Press Centre och kan bokas på plats.

För frilansjournalister

Frilansjournalister ska tillsammans med ansökan lämna ett intyg från en redaktion som är uppdragsgivare. Vi ackrediterar endast dem som har uppdrag från en redaktion att bevaka mässan. Besked om ackreditering lämnas av Bokmässans pressavdelning. För frilansare som inte har uppdrag, se nedan "Alternativ till ackreditering".

Alternativ till ackreditering

Journalister som inte har uppdrag att bevaka mässan är välkomna att besöka utställningshallarna under en dag utan kostnad. Biljett hämtas i Press Centre mot uppvisande av presskort eller motsvarande. Vidare erbjuds medlemmar i Svenska Journalistförbundet att köpa seminariekort med 50 % rabatt av ordinarie pris – ett bra sätt att försäkra sig om en bättre möjlighet att ta del av seminarierna. Dessa seminariekort köps på plats på Svenska Mässan, vid seminariedisken i Entré 5, plan 2.

Studerande

Studenter erbjuds inte ackreditering. För studenter finns det särskilt förmånliga rabatter. Detta gäller även studerande på olika journalistutbildningar. Personer t o m 19 år samt studerande med giltig studentlegitimation räknas som studenter.

För mer information, se Öppettider/Priser >>>

För information om ackrediteringar och andra pressfrågor

Joanna Wahlsten, presskontakt, tel +46 31 708 84 13, jw@bokmassan.se

Varmt välkommen till den 31:a Bokmässan!

Uppdaterad av: Bok & Bibliotek, 2015-09-23

Nyheter

Kontakt

Följ oss även på:

Chinlit

Scandbook

MTM

Inter torget 16 sept - 10 okt

Lärarnas riksförbund 16 sept - 30 sept

MTR 16 sept - 10 okt

MTM nr 2

Jumperfabriken

Nordiska Skolledarkongressen

Hotel service